Site Overlay

Hoşgeldiniz…

Çapata Ekmeği (Ciabatta)
Şarışın Çikolata (Blonde Chocolate)
Kırıntılı Elmalı Tatlı
Kırıntılı Elma Tatlısı (Apple Crumble)
Tatlı olarak yapılan crumble, genellikle fırınlanmış, çeşitli şekillerde tatlandırılmış meyvelerin üzerine tereyağı, un ve şekerin karıştırılarak kırıntı olarak serpilmesi ve tekrar fırınlanması ile yapılır.
Kimyonlu Havuç 03
Kimyonlu Havuç
Rende havuç, kimyon, kekik, zeytinyağı, domates salçası ve tabii biber salçası. Hem meze olarak, hem salata olarak hem de kanepelerde mükemmel sonuç verir.
Altuğ'un Küçük Tako Pizzaları
Jöle Şeker
bisküvi
Bisküvi (Parlak Şekerli)
pöç ve bulgur pilavı
Pöç
Simit (Ankara Simidi)
Ankara Simidinin en büyük özelliği pekmezli karışıma batırılıp çıkarılan hamurun ısıyla şekerin kararması ve yanık, kara görüntüsünü almasıdır. Hamuru ise son mayalanma (tezgah mayalanması) az tutulduğundan daha sert bir içi olmasıdır.
Tost Ekmeği
Ekmek Bisküvi
Ekmek Bisküvi
KFC'de satılan Bisküvi'nin evde yapılabilir kolay ve lezzetli hali. 30 dakika'da hazır.
Briyoş Ekmeği (ya da çöreği) Brioche - Brioş
Krem Brüle (Creme Brulee)
Créme Brûlée (Krem Brüle - Creme Brulee)
Yanık şeker katmanlı hafif bir krema tatlısı
Sicilya Portakal Salatası
"Insalate di Arance - Portakal Salatası" İtalyan mutfağında sonbahar salatası olarak ilk servis (Primo Piatto - çoğul Primi Piatti) öncesi servis edilebilir.
hokeypokey2
Bal Peteği Şekerlemesi
Bal Peteği Şekerlemesi, Macaristan'da Törökméz (Türk balı) olarak bilinmektedir. Bal Peteği şekerlemesi (Honeycomb toffee) veya sünger şekerleme, şeker ve türevlerinin sıvı karamel haline getirilmesi, bu sıcak sıvının içine karbonat ve bazen de asit eklenmesi sonucu karbondioksit oluşturulması ve soğuyup katılaşınca kırılgan ve gözenekli bir yapı oluşturulduğu şekerlemedir.
Altuğ'un Karamel Mozaik Pastası
Beğendi
Kolay Hünkar Beğendi / Ali Nazik
Patlıcan ile yapılan evrilmiş beşamel sos
Şikago Tarzı Pizza (Deep dish)
Şikago Usulü diye de bilinen, Un, Maya, Tuz, Şeker, Mısır Unu ile hazırlanan hamur içine bolca peynir, domates sosu ve et ile hazırlanan Deep Dish Pizz
Vitello Tonnato
Vitello tonnato, ton balığı mayonezi diye tanımlanabilecek sos ile soğuk servis edilen, dilimlenmiş dana etinden yapılan bir İtalya, Piedmontese yöresi yemeğidir.
Venüs'ün Memeleri - Capezzoli di Venere *
Sevgililer Günü (St. Valentine's Day) için sunulabilecek esprili ve tabii ki erotik tatlı. Kestane püresi, çikolata, tereyağ, şeker ve çikolata kaplama ile yapılan İtalyan kökenli tatlı.